Escaperoom ‘LVB (ont)snappen!’ van Humanitas wint Stimuleringsprijs 2021

Dit jaar streden negen mooie initiatieven van onze NPGZ-leden om de winst. Uiteindelijk werd unaniem de escaperoom ‘LVB (ont)snappen’ van Humanitas DMH gekozen als winnend initiatief.

Het Noordelijk Platform Gehandicaptenzorg (NPGZ) reikt jaarlijks een Stimuleringsprijs uit aan één van haar leden. De jury wees de bedenkers van de escaperoom aan als de winnaar van de NPGZ-Stimuleringsprijs 2021. Alain Dekker overhandigde de cheque van €10.000,- aan Eric Walraven en Jochem Hooghiemstra van Humanitas DMH. Volgens Dekker sluit het initiatief naadloos aan bij het huidige tijdsgewricht.

LVB (Ont)snappen! Dat gaat niet vanzelf
De samenleving wordt steeds complexer. De kans dat mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) de grip op het leven verliezen vergroot hierdoor. Informatie is vaak lastig leesbaar, procedures zijn ingewikkeld en ambtenaren of medewerkers van instanties praten over de hoofden van mensen heen. Dat vergroot de kans dat mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) de grip op het leven verliezen. Vaak voelen zij zich niet begrepen en de omgeving begrijpt hun gedrag niet. De wens is daarom groot dat overheden en uitvoeringsinstanties hun dienstverlening eenvoudiger en toegankelijker maken. Dat gegeven stimuleerde Humanitas DMH tot de ontwikkeling van een online escaperoom als onderdeel van het initiatief ‘Eenvoudige Stad’.

Deelname aan een escaperoom met de naam ‘LVB (ont)snappen!’ moet leiden tot meer bewustwording. Door het doen van opdrachten en puzzels ervaren ambtenaren of medewerkers van andere instanties de gevoelens, die mensen met een LVB dagelijks ervaren. Workshops en trainingen dragen bij aan meer begrip. Humanitas DMH benut het geldbedrag om de methodiek uit te bouwen en beschikbaar te stellen voor een grote doelgroep.

Gedetailleerde informatie over het project: Humanitas DMH, Angelien Metselaar van Team Communicatie, te bereiken via: 06 – 51 09 43 49 of  030 – 600 51 70.